Sportul Studențesc își reface secția de fotbal după modelul DDB! Ședință cu fanii și cu fostele glorii pe 18 septembrie | SPECIAL

1 lună in urmă 29

Echipa de fotbal Sportul Studențesc va reveni în Liga 4 din viitorul sezon competițional. Ședința din 18 septembrie a Asociației Suporterilor Sportul Studențesc București va fi una în care se vor lua decizii importante.

Se încearcă crearea unor cotizații după modelul DDB, cu pachete diferite ca valoare financiară, care să facă posibilă crearea unui buget pentru echipă în eșaloanele inferioare.

Suporterii pun la cale, dincolo de modelul din Șoseaua Ștefan cel Mare, şi o campanie de strângere de fonduri și sponsorizări, existând deja câteva discuții avansate cu două mari companii.

Sportul Studențesc își reface secția de fotbal după modelul DDB! Ședință cu fanii și cu fostele glorii pe 18 septembrie | SPECIAL

În proiect, alături de mulți fani, ar intra, printre alții, Tom Cristea, Adrian Oprișan, Paul Cazan, Gigel Bucur, Ionuț Mazilu și se așteaptă și răspunsul altor foste glorii.

La evenimentul respectiv Mac Popescu, fostul președinte al clubului, va primi o plachetă din partea fanilor pentru tot ce a realizat acesta pentru gruparea din Regie.

ProSport a scris în ianuarie 2021 că mai mulți fani ai celor de la Sportul Studențesc, grupare cu tradiție din fotbalul românesc, vor să încerce reînființarea secției de fotbal. Aceasta a dispărut definitiv în urmă cu câțiva ani.

Cu Vasile Șiman a apus Sportul Studențesc. Reînvie acum?

În lumea fotbalului se vorbește că Vasile Șiman, fostul patron al alb-negrilor, a pierdut, prin dezafiliere, CIS-ul vechiului club, însă Clubul Sportiv Sportul Studențesc, grupare cu 14 secții, a înregistrat un CIS pentru secția de fotbal.

Marea problemă este că nu există un buget pentru sportul-rege, de aceea fanii vor să reînvie flacăra echipei de fotbal, locul 2 în ediția 1985-1986, cea mai bună performanță din istorie.

Clubul Sportul Studențesc este un club sportiv universitar etalon, cu peste 100 de ani de funcționalitate neîntreruptă la nivel de performanță, internă și internațională.

Ce spun organizatorii ASSSB?

„Îmi doresc foarte mult renașterea echipei de fotbal Sportul Studențesc. Am fost suporter al “Găștii Nebune” încă din copilărie, și nu regăsesc valorile pe care această echipă le-a promovat la nici unul din cluburile prezente azi in peisajul fotbalului romanesc.

Este vorba de boemia specifică studențimii, fair play, accentul pus pe promovarea copiilor și juniorilor și un joc aerisit, deschis, de atac.

Abia aștept ca această frumoasă echipă să revină în activitatea sportivă și sunt sigur că mulți suporteri se vor aduna pentru a o susține, chiar dacă nu se va înscrie încă de la început în primul eșalon, ci o va lua de jos din eșaloanele inferioare.

Am de asemenea certitudinea că sunt mult mai mulți părinți în zona sectorului 6 – cartierele Crângași, Militari , Giulești, Regie care și-ar dorii să aducă copiii la fotbal, pentru că mișcarea înseamnă în primul rând sănătate; și având o bază de selecție, viitorul echipei și al clubului ar fi asigurat.

Cred foarte mult în proiectul inițiat ASSSB și în acest grup de suporteri dedicați și care au experiența și au arătat competență în managementul sportiv”, a declarat pentru ProSport avocatul Felix Pinga, membru ASSSB.

Ce a reușit Sportul Studențesc în fotbalul românesc?

Clubul studențesc a jucat 3 finale ale Cupei României, a luat un trofeu în Cupa Balcanică și a dat și patru golgeteri ai României: Marcel Coraș (1984), Gică Hagi (1985, 1986), Gigel Bucur (2005) și Ionuț Mazilu (2006). Pe plan intern, cea mai mare performanță a studenților a fost locul doi în Divizia A în ediția 1985-1986.

The post Sportul Studențesc își reface secția de fotbal după modelul DDB! Ședință cu fanii și cu fostele glorii pe 18 septembrie | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă