Sportiva Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în Belarus după Jocurile Olimpice, vrea să concureze pentru Polonia

2 luni in urmă 16

Sportiva belarusă, Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în Belarus după Jocurile Olimpice de la Tokyo, îşi doreşte să concureze pentru Polonia, ţara care i-a acordat viză umanitară, potrivit News.ro.

Atleta a anunțat că vrea să stea permanent în Polonia și a efectuat demersurile necesare pentru a obține cetățenia poloneză. În mod normal, rezolvarea unor astfel de solicitări poate dura până la trei ani, dar Ţimanouskaia speră ca autoritățile să accelereze procesul în cazul său, datorită circumstanțelor speciale.

După ce a criticat instanțele sportive din Belarus, sportiva a fost amenințată cu repatrierea forțată de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, sportiva în vârstă de 24 de ani a plecat din Japonia în Polonia, stat care i-a acordat o viză umanitară.

Comitetului Internaţional Olimpic a ajutată pe Krisţina Ţimanuskaia, oferindu-i protecția poliției în timp ce se afla pe Aeroportul Tokyo-Haneda, din cauza temerilor legate de întoarcerea forțată în Belarus și o posibilă condamnare la închisoare.

Sursa foto: Twitter/ @tutby

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă