Sportiva care a stat în același hotel cu Djokovic a părăsit Australia: "Sunt în stare de șoc!" WTA a reacționat imediat

1 săptămână in urmă 12

  • Supercupa Spaniei: Barcelona - Real Madrid, miercuri, 21:00, Digi Sport 1

  • Cupa Ligii Angliei: Tottenham - Chelsea, miercuri, 21:45, Digi Sport 2

Reacția WTA în cazul Renatei Voracova

Ca şi în cazul sârbului Novak Djokovic, Voracova a obţinut o derogare medicală pentru a putea participa la Australian Open, în ciuda faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Specialista în proba de dublu, în vârstă de 38 ani, jucase deja într-un turneu la Melbourne, în momentul în care funcţionarii autorităţii vamale din Australia i-au cerut să părăsească ţara, după anularea vizei lui Djokovic.

"Complicaţiile trăite în cursul ultimelor zile, în care sportivi au urmat procesul aprobat şi autorizat pentru primirea unei scutiri medicale pentru intrarea în ţară sunt nefericite", a precizat WTA într-un comunicat.

"Renata Voracova a urmat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată să intre după sosirea sa şi să participare la o competiţie, iar apoi viza i-a fost brusc anulată, fără ca ea să facă nimic rău. Vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a rezolva această situaţie nefericită într-o manieră adecvată", a adăugat organismul care gestionează circuitul feminin de tenis.

Voracova a declarat pentru postul de televiziune luxemburghez RTL Today că speră ca Federaţia Australiană de Tenis să o despăgubească pentru cheltuielile legate de deplasarea sa la Melbourne şi pentru potenţialul premiu în bani pe care l-a ratat prin neparticiparea la Australian Open.

Novak Djokovic, care şi-a recăpătat viza de Australia în urma deciziei unui tribunal federal, a revenit miercuri la Melbourne Park pentru a se antrena, în aşteptarea unei decizii a ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, în privinţa statutului său.

Renata Voracova: "Sunt în stare de șoc"

Renata Voracova, care a fost nevoită să părăsească Australia după ce a fost plasată în acelaşi centru de detenţie cu liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a anunţat că va cere compensaţii financiare din partea Federaţiei Australiene de Tenis (TA).

Voracova şi Djokovic, nevaccinaţi împotriva Covid-19, au obţinut iniţial o derogare de la regulile sanitare în vigoare în Australia, introduse în contextul pandemiei de coronavirus.

Ulterior, autorităţile australiene i-au anulat viza de intrare jucătoarei cehe, pe fondul polemicii generate de decizia de a-i revoca permisul de intrare lui Novak Djokovic, în ciuda faptului că jucătoarea se afla deja în "Ţara Cangurilor" şi jucase un meci de pregătire în vederea Australian Open, la Melbourne.

Ea a fost apoi plasată în acelaşi centru de detenţie cu "Djoko", în Melbourne, înainte de a fi eliberată şi trimisă înapoi în ţara sa după anularea vizei, spre deosebire de sârb, care a fost eliberat şi aşteaptă o decizie finală cu privire la statutul său.

Jucătoare în competiţiile de dublu, Voracova a declarat pentru cotidianul Denik că cererea ei financiară "nu va fi modestă". "Numai biletul de avion m-a costat 60.000 de coroane cehe (2.460 de euro) iar antrenorul meu a călătorit cu mine, apoi mai este tot acel timp petrecut acolo, hotelurile plătite, antrenamentul pentru Australian Open şi potenţiala recompensă. Sper ca Federaţia Australiană de Tenis va fi de acord şi nu va trebui să iniţiem proceduri legale", a adăugat jucătoarea de 38 de ani, aflată pe locul 82 WTA la dublu.

''Nici nu mă mai gândesc la tenis acum, încă sunt în stare de şoc, încă nu am 'digerat' situaţia prin care am trecut. Sunt epuizată, nici nu mai vreau să mă gândesc la ceea ce a fost în Australia, la Melbourne. Nici în cele mai negre vise nu mi-aş fi imaginat aşa ceva, a fost mult prea mult. Parcă mă uitam la un film... un lung interogatoriu cu ordine de genul 'dezbracă-te, îmbrăcă-te'. Nici nu vreau să mă gândesc la asta, darămite să retrăiesc", a spus Renata Voracova.

Etichete: novak djokovic , australian open , covid-19 , renata voracova

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă