Spor aberant pentru procurori: supliment financiar pentru pastrarea confidentialitatii. Lista bonusurilor primite de magistratii din parchete

1 lună in urmă 2

Ministerul Public a transmis joi, 18 februarie, lista sporurilor de care beneficiaza procurorii, aceastea incluzind un spor de pana la 15% pentru conditii grele de munca, pana la 25% din salariu spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica si spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5% aplicat la salariul de baza.

"Potrivit art. 4 si 5 din Anexa V, capitolul VIII din Legea nr. 153/2017, sporurile de care beneficiaza procurorii si personalul auxiliar de specialitate sunt:

- spor pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat;

- spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica de pana la 25% aplicat la salariul de baza;

- spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5% aplicat la salariul de baza", a transmis Parchetul General.

Potrivit comunicatului de presa transmis de institutie suma acestor sporuri nu a depasit cuantumul de 30% din salariul de baza, asa cum prevede si legea.

"Totodata, art. 25 alin. (1) din aceesi lege prevede:

"Suma sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor, inclusiv cele pentru hrana si vacanta, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor de functie/salariilor de functie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional detinut, gradatiilor si a soldelor de comanda/salariilor de comanda, a indemnizatiilor de incadrare si a indemnizatiilor lunare, dupa caz".

In consecinta, sporurile de maxim 45% prevazute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica si al sporului de confidentialitate, precum si cuantumul sporului pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase, transformate in procente, reprezinta maxim 30% din indemnizatia de incadrare, pentru procurori, personalul asimilat si personalul auxiliar de specialitate, fiind mentinute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementari legale succesive.
Celelalte categorii de personal (functionari publici, personal contractual, personal conex) beneficiaza de un sigur cuantum pentru conditii de munca periculoase reprezentand maxim 15% din salariul de baza", se mai arata in comunicatul Ministerului Public.

Mai puteti citi:

Descoperirea facuta de o firma de asigurari in cazul unei masini arse in timpul unei nunti. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs. Nu pot sa cred ca nici pana acum nu s-au luat masuri"Valurile de frig care au lovit recent, provocate de anomalii ale vortexului polar. Temperaturi mai ridicate in unele parti din Groenlanda si Alaska, decat in TexasNaomi Osaka a facut instructie cu Serena Williams si e prima finalista de la Australian OpenBitcoin a mai doborat un record. Urmeaza o parte urata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă