Spitalul Pantelimon, copleșit de bolnavi de Covid: Duminică erau mai mulți pacienți care așteaptau un pat decât numărul de locuri din unitate

4 săptămâni in urmă 12

Unitățile de primiri urgențe sunt în momentul de față ca pe front, susțin reprezentanții CNCAV. La UPU Sf. Pantelimon, duminică erau mai mulți pacienți care așteaptau un pat, decât numărul de locuri din unitate.

 Duminică erau mai mulți pacienți care așteaptau un pat decât numărul de locuri din unitate

Spitalul Pantelimon, copleșit de bolnavi de Covid: Duminică erau mai mulți pacienți care așteaptau un pat decât numărul de locuri din unitate

Facebook/ RoVaccinare

„În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți”, susțin reprezentanții CNCAV, care au publicat pe Facebook și fotografii de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

18 pacienţi sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2, susţine CNCAV. „Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, scriu cei de la CNCAV.

âAceștia au prezentat și examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată „pe motiv că are diabet”. Aceasta a stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. „A fost adusă cu saturație de 45, corectată până la 74 cu 15 l de O2. (...) 95% afectare pulmonară și este nefumătoare”. CNCAV reamintește oamenilor să asculte sfaturile medicilor: „Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt singurele care ne pot ține departe de infectare și de formele severe. Vaccinarea este ferm recomandată persoanelor vulnerabile. Consultați medicul de familie și mergeți la vaccinare”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă