Spitalul modular de COVID-19 din Timişoara, redeschis după creşterea numărului de cazuri

1 lună in urmă 13

Spitalul care funcţionează pe locul unui stadion de fotbal, ca secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Timişoara a fost redeschis, în contextul în care județul Timiș este pe locul doi, după București, ca număr de cazuri noi de coronavirus.

„Începând de astăzi, s-a redeschis Sistemul medical modular de izolare şi tratament (SMMIT) Timişoara amplasat pe Stadionul CFR din Timişoara, care funcţionează ca şi secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu Timişoara”, a scris prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, pe Facebook, miercuri, 25 august, conform news.ro.

Acesta a precizat că au fost alocate 10 paturi în cadrul secţiei ATI şi 10 paturi pe secţia infecţioase, paturi non ATI.

„În funcţie de evoluţia pandemiei şi de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaţionaliza şi alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaţionalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente”, a mai precizat prefectul.

Județul Timiș a înregistrat 49 de cazuri noi de COVID, miercuri, 25 august, ocupând locul doi, după București, care a raportat 154 de cazuri în ultimele 24 de are.

În judeţul Timiş, rata de infectare cu SARS CoV-2 este de 0,34 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiul Timişoara este 0,39.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă