Spitalul mobil de la Leţcani a intrat în conservare. Motivul pentru care s-a luat această măsură

3 săptămâni in urmă 31

Spitalul mobil de la Lețcani, redeschis pe 13 octombrie din cauza lipsei acute de paturi ATI pentru pacienții COVID în județul Iași, a intrat de miercuri în conservare pentru următoarea perioadă. Decizia a fost luată de autorități, întrucât a scăzut incidența infectării cu COVID, iar ”numărul de pacienţi nu justifica funcţionarea”, relatează site-ul local Ziarul de Iași.

Marți, ultimii trei pacienți internați la spitalul mobil au fost transferați la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva. Autorităţile spun că unitatea mobilă va intra în deplină funcţionare oricând, dacă este cazul.

“Spitalul de la Leţcani intră de astăzi în conservare. Nu înseamnă că este închis. Decizia a fost luată pentru că numărul de pacienţi nu justifica funcţionarea, atâta timp cât la Spitalul de Boli Infecţioase erau locuri libere, şi la ATI şi la saloanele pentru cei cu forme medii spre severă de boală. În acelaşi timp, deşi noi sperăm să nu se întâmple asta foarte repede, unitatea de la Leţcani este pregătită să revină în circuitul COVID 19, deci nu sunt probleme tehnice semnalate care să împiedice acest lucru”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

Este a doua oară când unitatea de la Leţcani este închisă de la inaugurare, de data aceasta însă nu din cauza unor probleme tehnice de funcţionare semnalate.

Spitalul mobil de la Lețcani a costat 13 milioane de euro și a fost inaugurat la începutul lunii septembrie 2020, cu o întârziere de aproape jumătate de an. Ulterior, în luna ianuarie a acestui an, spitalul a fost închis.

Inițial s-a vorbit despre o închidere de câteva zile, care s-au transformat în câteva luni, până în luna octombrie.

Unitatea de la Leţcani a funcţionat în perioada valului 4 la capacitate maximă, cel puţin la nivelul Secţiei de ATI, unde, zilnic, peste 40 de paturi erau ocupate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă