Spitalul Lețcani devine operațional. Pentru început vor fi gata până în 10 paturi ATI cu oxigen

1 săptămână in urmă 16

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 16:54

87 citiri

Spitalul Lețcani devine operațional. Pentru început vor fi gata până în 10 paturi ATI cu oxigen

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP), Vasile Cepoi, a declarat marţi, 12 octombrie, că Spitalul Mobil de la Leţcani va fi redeschis în cursul acestei zile.

"Unitatea modulară de la Leţcani este încă în pregătiri pentru începerea activităţii. Astăzi încercăm să operaţionalizăm 10 paturi cu oxigen de terapie intensivă. În momentul de faţă se organizează activitatea acolo. Vom operaţionaliza şi două ventilatoare pentru situaţia în care s-ar agrava pacienţii duşi acolo.

Este în curs de instalare stocatorul de oxigen care a sosit abia azi dimineaţă. Fiind un utilaj cu gabarit depăşit transportul a durat mai mult decât a fost estimat. Mâine (miercuri - n.r.) va fi încărcat cu oxigen, iar mâine la amiază o să putem operaţionaliza şi terapia intensivă", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Potrivit acestuia, la Spitalul Mobil de la Leţcani capacitatea maximă este de 48 de paturi.

"Pentru început vom începe, în mod evident în măsură de siguranţă pentru pacienţi, cu 6 paturi, 12 paturi, cum am făcut de altfel şi în valul anterior", a spus dr. Cepoi.

Medicul a apreciat că în scurt timp Spitalul Mobil de la Leţcani va fi ocupat la capacitatea maximă.

"Cererea pentru a atinge capacitatea maximă este foarte mare şi cred că am putea ajunge la ea într-un timp foarte scurt. Problema este să şi fim siguri că putem să operaţionalizăm într-un timp tot atât de scurt şi cele 48 de paturi, pentru că personalul pe care îl avem acum nu poate acoperi decât 24 de paturi. Între timp mai trebuie să căpătăm personal, paturile se pot umple foarte repede pentru că este criză în toată ţara şi foarte probabil vor fi aduşi pacienţi şi din alte judeţe", a mai declarat directorul DSP Iaşi.

În urmă cu două zile, directorul DSP Iaşi a anunţat că Spitalul Mobil de la Leţcani va deveni funcţional în cursul zilei de marţi, după opt luni de când a fost închis.

Citeste si:

Cum vor fi afectate de COVID sărbătorile de iarnă. Estimarea directorului medical de la "Matei Balș" despre evoluția pandemiei

Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, a dat indicii privind posibila evoluție a numărului de îmbolnăviri de COVID până la sfârșitul anului 2021. Marinescu a...

Managementul Spitalului Modular de la Leţcani, preluat de o echipă militară, începând de sâmbătă

Ministerul Apărării anunţă că managementul Spitalului Modular de la Leţcani va fi preluat de o echipă militară, începând de sâmbătă. 25 de medici, asistenţi medicali şi brancardieri...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă