Spitalul „Dr. Victor Babeş”, primele explicații despre moartea celor 3 persoane după pana de oxigen din secția mobilă de ATI

1 lună in urmă 35

 InquamPhotos/George CălinSpitalul Victor Babeș Foto: InquamPhotos/George Călin

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” a transmis luni seară primul comunicat de presă oficial despre incidentul petrecut  la secția mobilă de ATI în urma căruia trei persoane au murit.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 23:36

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„În această seară, în jurul orei 17:00, la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” - operațională începând cu data de 10.09.2020 - a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment.

Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienți bolnavi de COVID-19 internați în Unitatea mobilă de Terapie intensivă. 

În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului.

Vom continua să informăm opinia publică în mod transparent privind evoluția situației, pe măsură ce amănunte suplimentare vor fi disponibile.

Conducerea și întreg personalul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” transmit cele mai sincere condoleanțe și sunt alături de familiile celor decedați în acest tragic eveniment”, a comunicat conducerea Spitalului „Victor Babeș”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă