Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş nu are manager / Consiliul de administrație avertizează că unitatea se află într-un „vid complet de autoritate” în plină criză sanitară

1 lună in urmă 2

Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că acest spital se află într-un „vid complet de autoritate” şi că, în stare de alertă şi în plină criză sanitară, nu există o persoană desemnată care să asigure funcţionalitatea operativă a instituţiei, după ce mandatul managerului dr. Claudiu Puiac a expirat în urmă cu două zile, relatează Agerpres.

„Totodată s-a solicitat directorului Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, domnul Iuliu Moldovan, să informeze de urgenţă conducerea Ministerului Sănătăţii şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în legătură cu faptul că, astăzi, 29 martie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se află într-un vid complet de autoritate şi că, în stare de alertă şi în plină criză sanitară, nu există o persoană desemnată care să asigure funcţionalitatea operativă a instituţiei medicale”, se arată într-un comunicat de presă al CA al SCJU Târgu Mureş.

În comunicatul CA a SCJU se mai arată că prin hotărârea adoptată luni s-a stabilit cu majoritate de voturi demararea procedurilor pentru organizarea concursului de manager al unităţii spitaliceşti, pentru data de 10 mai, pe baza unui calendar de concurs anunţat de o comisie formată din personalităţi ale lumii medicale, inclusiv din Ministerul Apărării Naţionale şi din Administraţia Prezidenţială.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a declarat, pentru AGERPRES, că a înaintat o adresă la Ministerul Sănătăţii prin care a arătat că managerului SCJU Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, i-a expirat mandatul în data de 27 martie.

Şeful DSP Mureş a precizat că este atributul Ministerul Sănătăţii să numească un manager interimar până la organizarea concursului.

Sursa foto: SCJU Târgu Mureș / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă