Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, a cărui secție ATI a ars toamna trecută, ar putea fi redeschis luna viitoare

1 săptămână in urmă 12

Ministrul Sănătății a declarat marți, într-o conferință de presă susținută la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde la 1 octombrie anul trecut a izbucnit un incendiu în secția ATI, că trebuie găsite soluții pentru redeschiderea unității. Spitalul a fost închis imediat după incendiu, iar astăzi, într-un comunicat postat pe Facebook, Primăria Constanța a explicat că activitatea nu a fost reluată acolo pentru că „în zona fostei secții ATI, clădirea nu mai prezintă siguranță”. Data înaintată pentru redeschidere e 28 februarie.

„Nu am vrut să intru în tehnicalități care ar plictisi pe toată lumea. (…) Nu există un termen, a fost nivelul meu de ambiție – 15 decembrie, însă nu a putut fi respectat din motive obiecte. Într-o prognoză optimistă, spitalul va fi redeschis pe data de 28 februarie”, a declarat Vergil Chițac, primarul Constanței.

Ministul Sănătății a fost de acord că spitalul trebuie redeschis, dar nu s-a arătat mulțumit de evoluția lucrărilor demarate după incendiu.

„Am vizitat spitalul si, din punct de vedere al circuitelor, al dotărilor nu s-a schimbat după incendiu, cu excepția unei anumite zone care a fost distrusă de incendiu de la parterul acestei clădiri, în rest lucrurile nu s-au schimbat. Ceea ce s-a schimbat este că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare din punctul de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcții, din punct vedere al ISU și se considere că în acest moment ea nu corespunde unor standarde care să permită reluarea  activității în condiții de siguranță”, a spus Rafila.

„Cred că trebuie să găsim o soluție tranzitorie prin care acest spital să poate să-și reia activitatea, să existe un plan de conformare, un proiect de consolidare, dar pentru asta trebuie să conlucreze toate instituțiile statului. Nu e suficient să fie doar Ministerul Sănătății sau Direcția de Sănătate Publică doritoare să redea acest spital. Să găsim împreună o soluție, iar primăria va întreprinde demersurile necesare pentru consolidarea clădirii”, a mai spus ministrul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă