Spitalul Colentina neagă acuzația lui Voiculescu, potrivit căreia nu ar raporta corect decesele COVID

3 săptămâni in urmă 14

Precizările Spitalului Colentina vin după ce și Ministerul Apărării Naționale l-a contrazis pe Vlad Voiculescu în legătură cu decesele COVID raportate diferit.

După ce fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu a susținut că la Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți COVID în plus față de numărul raportat, instituția a răspuns că a respectat „reglementările legale în vigoare” și, potrivit datelor furnizate, nu sunt diferențe semnificative.

„Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din data de 27.03.2020. Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală”, se arată într-un comunicat remis Libertatea.

Spitalul condus de managerul Victor Căuni a precizat că din 27 martie 2020 și până astăzi, 19 aprilie, ora 9.00, „a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19”.

Iar în aplicația Corona Forms, până astăzi, 19 aprilie, ora 14.00, „au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei.

Comunicatul Spitalului Colentina:

Vlad Voiculescu a vorbit luni, 19 aprilie, într-o emisiune la Europa FM, despre diferențele de raportare a numărului de decese de COVID.

Fostul ministru al sănătății a susținut că „dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500”.

Prima dată când Vlad Voiculescu a susținut că în România „există diferențe fundamentale între numărul real de decese COVID și cel raportat” a fost pe 16 aprilie, la prima conferință de presă de după revocarea din funcția de ministru al sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă