Spitalul Colentina contrazice declarațiile lui Voiculescu: Toate decesele înregistrate au fost raportate cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală

3 săptămâni in urmă 19

Spitalul Colentina susține, într-un comunicat de presă, că toate decesele înregistrate au fost raportate cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală.

Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din 27 martie 2020.

Potrivit sursei citate, din 27 martie 2020 și până în 19 aprilie 2021 (ora 9.00), Spitalul Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese COVID. Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19 aprilie 2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID, diferența de 4 decese fiind din cauza orei diferite de raportare.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat luni la Europa FM că, înainte de a pleca din funcție, a descoperit diferențe majore de raportare a numărului de decese Covid. El spune că acest lucru a fost observat când au fost comparate cele două platforme de raportare: cea a spitalelor și cea a raportărilor totale, ce include și datele transmise de medicii de familie, prin DSP-uri. Voiculescu a dat exemplul Spitalului Colentina, din București, unde spune că este o diferență de peste 500 de cazuri între cele două raportări.

Comunicatul de presă integral al Spitalului Colentina:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind modalitatea de raportare a numărului de decese provocate de COVID-19 și presupuse inadvertențe care ar fi fost constatate recent, considerăm necesar să facem următoarele precizări:

Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din data de 27.03.2020.

Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală.

Din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19.

Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19.

Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă