Spitalele încep să intre în acelaşi regim ca în starea de urgenţă: Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi redevine exclusiv COVID

1 lună in urmă 22

De Clara Mihociu.
Publicat: 07.09.2021, 13:30.
Actualizat: 07.09.2021, 13:34

În plin val patru al pandemiei, spitalele revin, rând pe rândm la modul de funcţionare din timpul stării de urgenţă. La Iași, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a anunțat că de mâine, doar pacienţii infectaţi cu COVID-19 vor fi trataţi acolo. Decizia vine pe fondul numărului mare de cazuri înregistrare în ultimele săptămâni.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, cei care vor suferi de alte boli infecţioase decât infecţia cu Sars- Cov2 vor fi trataţi în celelalte spitale din judeţ. Dacă va fi nevoie, se va apela şi la medicii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru a fi trataţi aceşti pacienţi, dar consultaţiile şi tratamentul se vor desfăşura în alte spitale.

De mâine, 8 septembrie, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi va funcţiona exact ca în starea de urgenţă. Acest proces a început de câteva săptămâni, etapizat, astfel că rând pe rând pavilioanele au fost golite de pacienţi care nu erau infectaţi cu Sars-Cov2. De patru zile deja nu se mai fac deloc internări pe alte patologii, iar astăzi, 7 septembrie, vor fi externaţi şi ultimii pacienţi care nu sunt infectaţi cu covid.

Se caută soluţii şi pentru suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă. În Iaşi sunt 14 astfel de locuri şi se vor crea alte 3 la Spitalul de Neurochirurgie, şi toate astea pentru că în ultimele săptămâni numărul de cazuri a crescut extrem de mult. Cea mai mare problemă, spun medicii, e reprezentată de gravitatea cazurilor înregistrate în ultima perioadă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă