Spitalele din Brazilia sunt „în pragul colapsului”. Numărul deceselor provocate de COVID, cel mai ridicat de la izbucnirea pandemiei

2 luni in urmă 2

Brazilia a înregistrat marţi un nou record negativ de decese asociate COVID-19, după cea mai neagră săptămână de până acum de la debutul epidemiei. Totodată, un institut național de cercetare a anunțat că spitalele din majoritatea orașelor braziliene sunt „aproape de colaps” din cauza numărului mare de persoane infectate. 

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunțat în seara zilei de marţi că 1.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în precedentele 24 de ore. Recordul negativ anterior, de 1.910 de decese, data de miercurea trecută, după 1.641 cu o zi în urmă, relatează Agerpres.

În total, în Brazilia s-au înregistrat până acum 268.370 de decese asociate COVID-19, potrivit statisticii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, numărul cazurilor noi de infectare este de 70.764, ceea ce ridică bilanţul la peste 11 milioane în cea mai populată ţară din America Latină.

Brazilia, care a început vaccinarea populaţiei în ianuarie, este una dintre ţările cel mai puternic lovite de pandemie. Potrivit institutului de cercetare Fiocruz, cel mai mare din Brazilia, situaţia pacienţilor cu COVID-19 în secţiile de terapie intensivă din ţară este „extrem de critică”.

În 13 din cele 26 de state ale federaţiei, gradul de ocupare a locurilor la terapie intensivă trece de 90%.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimalizat de la început coronavirusul şi pune de asemenea la îndoială utilitatea vaccinărilor, continuă, din motive economice, să respingă restricţii antiepidemice.

Politicieni locali au recunoscut însă gravitatea situaţiei şi au înăsprit măsurile împotriva răspândirii rapide a coronavirusului.

Fiocruz avertizează că circulaţia intensă a persoanelor şi accelerarea propagării virusului au favorizat apariţia unor „variante îngrijorătoare” ale SARS-CoV-2 în Brazilia, precum varianta P.1 ce pare să se fi dezvoltat în Amazonia. Potrivit unui studiu de laborator, vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva tulpinii braziliene.

Editor : G.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă