Spitalele de pediatrie din țară, PLINE de copii infectați cu COVID-19! Se caută soluții pentru suplimentarea paturilor

1 lună in urmă 4

Copii infectati covidCopii infectati covid

Valul trei al pandemiei de coronavirus se resimte și în spitalele de pediatrie din Capitală. Secțiile Covid, inclusiv cele de Terapie intensivă, sunt pline de copii. Spre exemplu, la Spitalul Grigore Alexandrescu, aproape toate paturile sunt ocupate, relatează Realitatea PLUS. 

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 09:13

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Situație critică în toate spitalele de pediatrie din Capitală. În acest moment, la Spitalul Grigore Alexandrescu există 13 paturi pentru copii infectați cu COVID-19, 5 dintre acestea în secția ATI și 8 în secția Covid.

În urmă cu două zile, secția COVID de la Grigore Alexandrescu era însă plină. Acum sunt 2 locuri libere, dar nu se știe până când și asta deoarece lucrurile se schimbă chiar și de la o oră la alta. În plus, medicii avertizează că tot mai mulți copii ajung la spital infectați cu virusul SARS-CoV-2, vârsta lor fiind tot mai fragedă.

În spitalele din România există 307 locuri pentru copii infectați cu coronavirus, la nivel național. Dintre acestea, doar 113 mai sunt libere. Vorbim despre 80 de locuri în secțiile Covid și 33 la ATI.

În ultimele două zile, Ministerul Sănătății s-a întâlnit cu autoritățile pentru a decide suplimentarea paturilor în spitale suport Covid. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă