Spațiile comerciale de la metrou vor fi desființate până pe 2 aprilie. Metrorex: Pun în pericol siguranța transportului subteran

3 săptămâni in urmă 1

Conducerea Metrorex a anunțat joi, 25 martie, că a notificat firma care administrează spațiile comerciale să elibereze și să predea, în regim de urgență, către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până vineri, 2 aprilie.

Măsura a fost luată, precizează compania într-un comunicat de presă semnat de directorul general Ştefan Paraschiv, ”în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență”.

De asemenea, mai avertizează Metrorex, ”continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora”.

Mai mult, compania afirmă că spațiile comerciale creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie.

Metrorex a mai precizat că angajamentul încheiat cu firma care administrează spațiile comerciale a expirat și a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spații.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă