Spaniolul Rafa Nadal îl pune la punct pe Novak Djokovic! „Îmi pare rău pentru el”

3 săptămâni in urmă 14

Rafael Nadal, aflat și el în Australia, la turneul de la Melbourne, a reacționat la cazul lui Novak Djokovici, a cărui viză a fost refuzată deoarece nu este vaccinat.

Sârbul, care a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza.

Apelul la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia pentru Novak Djokovici va fi judecat luni, iar până atunci numărul 1 mondial va rămâne la Melbourne.

Spaniolul Rafa Nadal îl pune la punct pe Novak Djokovic! „Îmi pare rău pentru el”

Rafa Nadal crede că acest incident este dăunător tuturor.

„Ceea ce se întâmplă nu este bine pentru nimeni, după părerea mea. Nu am toate detaliile, aşa că nu pot avea o părere clară. Tot ce pot spune este că trecem printr-o perioadă foarte dificilă. Multe familii au suferit enorm în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

Este normal ca oamenii de aici, în Australia, să fie supăraţi de această situaţie cu toate măsurile foarte stricte pe care le-au trăit. Mulţi oameni nu au putut merge acasă. Tot ce pot spune este că cred ceea ce spun oamenii de ştiinţă. Dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, trebuie să ne vaccinăm. Am avut Covid. Am fost vaccinat de două ori.

Dacă faci asta, poţi juca aici fără nicio problemă. Aceasta este singura certitudine. Dacă eşti vaccinat, poţi juca Australian Open şi peste tot. Lumea a suferit prea mult pentru a nu respecta regulile. Nu încurajez pe nimeni să se vaccineze. Fiecare ar trebui să facă ceea ce crede că este potrivit pentru el.

Rafa Nadal crede în oamenii de știință

Dar există reguli. Dacă nu vrei să fii vaccinat, s-ar putea să ai probleme. Mulţi oameni au murit de doi ani.

„There are rules, and if you don’t want to get the vaccine, you can have some trouble” – Rafael Nadal on Novak Djokovic’s visa debacle https://t.co/D4NQeRklq4

— Sportskeeda Tennis (@SK__Tennis) January 6, 2022

Sentimentul meu este că vaccinul este singura soluţie pentru a opri această pandemie. Aceasta este ceea ce spun oamenii de ştiinţă. Eu nu pot spune altceva. Cred că, dacă ar fi vrut, ar fi putut juca fără griji aici, în Australia. El a ales. Fiecare este liber să facă propriile alegeri, dar în spatele lor există consecinţe.

Evident, nu-mi place situaţia. Pe de o parte, îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, ştia condiţiile de luni de zile. El a ales”, a declarat Nadal.

Premierul australian Scott Morrison a ameninţat miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să prezinte dovada că derogarea medicală pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este justificată, în caz contrar tenismanul sârb va fi trimis acasă „cu primul avion”.

The post Spaniolul Rafa Nadal îl pune la punct pe Novak Djokovic! „Îmi pare rău pentru el” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă