Spaniolul Carlos Taberner, campion la Concord Iași Open! FOTO

5 luni in urmă 20

După nouă zile de tenis de cea mai înaltă calitate, prima ediție a turneului de tenis ATP Challenger 100, „Concord Iași Open”, cel mai mare turneu de tenis organizat în România, s-a încheiat duminică cu victoria spaniolului Carlos Taberner.

Cap de serie nr. 5 la Iași, jucătorul iberic în vârstă de 23 de ani, clasat pe locul 189 ATP, la învins în marea finală pe francezul Mathias Bourgue (26 de ani, 258 ATP), scor 6-4, 7-6 (4), devenind primul campion pe zgura de la Arenele Ciric din Iași.

Finala a fost una echilibrată, cu un singur break realizat în primul set de spaniol, la scorul de 3-3, game care s-a dovedit a fi decisiv. În setul secund, francezul a avut șansa lui de a câștiga pe serviciul adversarului, dar a irosit trei mingi de break la scorul de 2-1. Ibericul a egalat însă la 2 și s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Taberner s-a impus cu 7-4.

Primul titlu din carieră pentru Taberner

Dacă francezul Bourgue are deja în palmares două turnee challenger, pentru jucătorul spaniol succesul de la Concord Iași Open este primul din cariera sa într-un astfel de turneu.

Campionul va primi pentru acest succes 100 de puncte ATP și un cec în valoare de 12.250 de euro, în timp ce învinsul s-a ales cu 60 de puncte ATP și un premiu de 7.200 de euro.

Cu cele 100 de puncte acumulate la Iași, Taberner va începe săptămâna viitoare undeva în jurul locului 150 mondial, cea mai bună clasare din carieră.

Taberner și Bourgue au ajuns în finală după ce i-au eliminat sâmbătă în semifinale pe principalii favoriți. Bourgue l-a învins pe spaniolul Pablo Andujar (nr. 1, 51 ATP), scor 6-3, 3-6, 6-3, în timp ce Taberner a trecut de compatriotul său Jaume Munar (nr. 2, 105 ATP), scor 5-7, 6-1, 7-6 (2).

Festivitatea de premiere a fost oficiată de patronul turneului, omul de afaceri ieșean Andrei Oriță, directorul de turneu Daniel Dobre, directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu și directorul tehnic al turneului, Gabriel Iftimoaie.

Finala probei de dublu a fost câștigată, sâmbătă, de perechea braziliană Rafael Matos/Joao Menezes, care a trecut în finală de cuplul favorit 3,Treat Huey/Nathaniel Lammons (Filipine/SUA), scor 6-2, 6-2.

Mulțumesc sponsorilor fără de care acest turneu nu ar fi fost posibil, mulțumesc tuturor voluntarilor, copiilor de mingi, arbitrilor de linie care au fost organizați extraordinar, staff-ului turneului, directorului de turneu, oficialilor de la Federația Română de Tenis, care ne-au fost parteneri de nădejde. Mulțumesc federației care a inițiat acest turneu și ne-a furnizat toate cunoștințele tehnice necesare.

Nu în ultimul rând mulțumesc Primăriei pentru această frumoasă bază pusă la dispoziție și modificată astel încât să poată găzdui turneul la cel mai înalt nivel. Lunile de muncă au fost încununate cu 9 zile de tenis de calitate, cu meciuri puternice și privesc cu optimism spre următoarele ediții. Ne cerem scuze spectatorilor pentru că reglementările legale i-au privat de un spectacol la cel mai înalt nivel în aceste zile și sperăm să-i avem în număr cât mai mare în tribune la edițiile viitoare”, a declarat organizatorul Andrei Oriță.

Îi mulțumesc antrenorului meu pentru faptul că a fost alături de mine, mulțumesc și organizatorilor, sponsorilor pentru acest turneu. Ne-am simțit foarte bine și în siguranță la Iași” – Taberner, care i-a urat succes învinsului său din finală la Roland Garros, unde va lua startul în calificări.

Turneul de la Iași, cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată la Iași, a fost dotat cu premii totale de 88.520 de euro oferite de către firmele organizatoare Concord Service Center, Nera Computers și Certus Software, patronul turneului fiind omul de afaceri ieșean Andrei Oriță.

Foto: Cristina Hutu

 

The post Spaniolul Carlos Taberner, campion la Concord Iași Open! FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă