Spaniolii care au avut COVID-19 vor primi o singura doza de vaccin, daca au sub 55 de ani

1 lună in urmă 1

Spania va administra o singura doza de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au fost deja infectate cu COVID-19, a anuntat vineri Ministerul Sanatatii in actualizarea strategiei sale nationale de inoculare, relateaza Reuters.

"Durata imunitatii fata de virus dupa infectarea naturala este necunoscuta, insa studiile arata ca administrarea unei singure doze de vaccin in cazul acestor indivizi mareste imunitatea", se arata in comunicat.

Franta a anuntat o politica similara la inceputul acestei luni, in timp ce politicienii italieni dezbat daca sa urmeze aceasta strategie.

Spania recomandase deja ca persoanele din aceasta categorie care nu prezinta complicatii majore de sanatate sa astepte sase luni de la diagnostic inainte de a fi vaccinate.

Pana joi, aproximativ 2,2 milioane de persoane din grupurile prioritare, precum rezidentii si personalul din caminele de batrani, persoanele de peste 80 de ani si medicii din prima linie au fost vaccinate. Circa 1,2 milioane dintre acestea au primit doua doze de vaccin.

Putin peste 2% dintre spaniolii carora li s-a oferit vaccinarea au refuzat, intre care persoane care au refuzat din motive medicale.

Citeste si:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneFiul lui Ilie Dumitrescu vindea si apartamente rezidentiale, pe langa cocaina. Cine este Sica DumitrescuMinistrul Drula anunta iminenta reziliere a contractului de executie a lotului Chetani - Campia Turzii din autostrada A3Greseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman in Australia. A incercat sa vanda o cantitate uriasa de droguriRares Bogdan, atac la parlamentarii USRPLUS care au votat impotriva finantarii schitului romanesc de la muntele Athos
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă