Spania ar putea începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai

2 luni in urmă 2

Spania ar putea începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai, a declarat ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

Reyes Maroto a spus, miercuri, că Spania ar putea începe să folosească paşaportul de vaccinare împotriva COVID-19 în luna mai, când va avea loc Târgul internaţional de turism FITUR, la Madrid, scrie Reuters.

"Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)", a declarat Reyes Maroto.

Confruntaţi cu o pandemie care a ucis peste 900.000 de persoane în Europa şi a împins continentul în cea mai adâncă recesiune, liderii din Uniunea Europeană au fost de acord să colaboreze în privinţa unor certificate de vaccinare pentru a da un impuls industriei turismului, grav afectată de pandemie.

Comisia Europeană vrea să repornească călătoriile în interioriul Uniunii Europene și dincolo de granițele acesteia prin ceea ce numește "certificatul verde digital", un document care să ateste că persoana care călătorește a fost vaccinată împotriva Covid-19. Președinta CE, Ursula von der Leyen, spunea săptămâna trecută că obiectivul acestor certificate este "asigurarea că oamenii se pot bucura de libertatea de mișcare fără a pune în pericol sănătatea publică".

Certificatul Verde Digital» va fi realizat pentru a facilita libertatea de mișcare și pentru a ne asigura că, în ciuda restricțiilor care rămân în vigoare, ele vor fi folosite doar acolo unde este justificat și doar la un nivel corespunzător", se arată în scrisoarea trimisă de Ursula von der Leyen statelor-membre, conform Politico.

Comisia a argumentat că folosirea acestor certificate rămâne la latitudinea statelor membre, însă chiar și în aceste condiții, complicațiile legate de părerile diferite printre statele membre, strategiile diferite de vaccinare și îngrijorările cu privire la riscuri de confidențialitate și dileme morale pun probleme inițiativei.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă