Spania a ridicat vârsta maximă pentru vaccinul AstraZeneca la 65 de ani

1 lună in urmă 2

Spania a ridicat vârsta maximă pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca de la 55 la 65 de ani, a notat Agenția France Presse, preluată de Agerpres.

Iniţial, autorităţile spaniole au limitat utilizarea acestui vaccin la cei cu vârsta sub 55 de ani, deoarece datele testelor clinice au fost mai limitate pentru persoanele în vârstă.

Dar de la autorizarea sa europeană din ianuarie, alte studii clinice pe persoane cu vârsta peste 55 de ani au demonstrat o eficienţă mai mare, iar alte ţări au ridicat vârsta maximă pentru inoculare.

Decizia intervine într-un context în care Spania reia miercuri, 24 martie, vaccinările cu AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente a apreciat produsul companiei britanico-suedeze „sigur şi eficient”.

Franţa a reluat deja vaccinarea cu AstraZeneca, dar a recomandat să o rezerve persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, deoarece cazurile suspectate de tromboză au fost observate numai la persoane cu vârsta sub 55 de ani.

În România, pe 19 martie, s-a anulat măsura de „maximă precauție” care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de AstraZeneca, a informat platforma RO Vaccinare. Hotărârea a avut loc în urma unei ședințe la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Vaccinare, ai Ministerului Sănătății, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă