Spania, a doua țară din lume care confimă cazuri de Flurona, după Israel

1 săptămână in urmă 27


Regiunea spaniolă Catalonia a identificat mai multe cazuri de „Flurona”, adică infectarea simultană cu gripă şi COVID-19. Acestea sunt primele cazuri oficiale din Spania, și totodată din Europa, după cele anunțate de Israel, dar sunt puţine şi nu prezintă o evoluţie mai severă decât infectarea doar cu coronavirus, a informat agenția spaniolă EFE, preluată de Agerpres.


Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă pot exista doi patogeni într-un organism, a explicat o doctoriță spaniolă, Gemma Craywinckel. Aceasta a adăugat că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât forma de COVID-19 singură.


Totuși, ceea ce îngrijorează este posibilitatea saturării sistemului sanitar de înmulţirea cazurilor de COVID-19, care se traduce printr-o creştere constantă a internărilor, inclusiv la ATI, şi a deceselor, mai spune Gemma Craywinckel.


Spania trece în prezent prin al şaselea val de COVID-19, mai virulent decât cele precedente şi alimentat de noua variantă Omicron a coronavirusului. Capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de 19% pe ansamblul Spaniei şi de peste 37% în regiunea Catalonia.


Primul caz de „Flurona” la nivel mondial a fost raportat oficial în Israel. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent, a relatat publicația israeliană Ynet pe 31 decembrie 2021. Experții în sănătate din Israel presupun însă că mai sunt și alți pacienți au dezvoltat deja „Flurona”, dar nu au fost încă diagnosticați.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă