Spală-te pe mâini imediat după ce atingi următoarele 10 obiecte. Sunt pline de germeni

2 months ago 3

Autor: Laura Burducel
Vineri, 18 Septembrie 2020, 11:13 Actualizat Vineri, 18 Septembrie 2020, 11:24

În special în această perioadă, cu toții am învățat despre importanța spălatului pe mâini și cât de mult e poate proteja de eventualele boli.

Obiectele dintr-un cabinet medical

În cabinetele medicale intră zilnic numeroase persoane. De la clanța ușii până la scaunul și biroul medicului, bacteriile sunt ca la ele acasă, fiind atinse de nenumărate ori de persoane diferite. Pixul de pe biroul unui medic are mai multe 46.000 de germeni pe suprafața sa.

Animalele de companie

Cu toții avem un animal de companie preferat cu care ne place să ne jucăm. Ceea ce uităm deseori este faptul că trebuie să ne spălăm pe mâini imediat. Chiar dacă îți consideri pisica sau câinele ca fiind un membru al familie, trebuie să știi că poate purta numeroase bacterii ce duc la îmbolnăvire.

Ecrane cu touchscreen

Telefonul tău mobil și tableta sunt pline de microbi de vreme ce le atingi ecranele de mii de ori pe zi. Tocmai de aceea este important să dezinfectezi și mâinile, nu doar suprafețele acestor gadget-uri.

Buretele de bucătărie și fundul de tocat

În bucătărie, suprafețele sunt invadate de microbi și bacterii mai rău decât crezi. De la bureți, la prosoape de bucătărie, ustensile și fundul de tocat, pe toate se pot găsi până la 326 de bacterii diferite, conform unui studiu.

Pompa de la recipientul cu dezinfectant sau săpun

Paradoxal, recipientul cu săpun lichid și dezinfectant sunt acoperite de microbi și e nevoie ca, de câte ori te speli pe mâini, să dezinfectezi și aceste recipiente de vrem ce toți le atingem atunci când avem mâinile murdare.

Toate obiectele din aeroport

La fel ca în cazul cabinetelor medicale, și prin aeroport trec zilnic mii sau chiar milioane de oameni. Astfel, mânerele ușilor, barele de susținere, cele de la scările rulante și multe alte suprafețe comune sunt invadate de bacterii și microbi.

Instrumente de scris

Dacă folosești pixuri sau alte instrumente de scris la comun cu alte persoane, trebuie să știi că acestea sunt pline de microbi. De aceea, este important să îți dezinfectezi nu doar mâinile, dar și aceste obiecte.

Sursă: rd.com

Read Entire Article
Powered By Seo Tools