Şpaga luată de un medic din Piatra Neamț, scoasă la vânzare după o decizie a instanței

6 zile in urmă 14


La cererea procurorilor, judecătorii Tribunalului Neaț au admis ca o parte din şpaga luată medicul Gheorghe Borș, de la Spitalul Județean Neamț să fie vândută, după ce, la la percheziţii, au descoperite produse perisabile: sute de pachete de cafea, ţigări şi sticle de whisjy și alte băuturi fine, relatează Adevărul. Hotărîrea instanţei de fond nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bacău.


„Dispune valorificarea bunurilor mobile ale inculpatului B.G., sechestrate (...), bunuri ridicate de la locuinţa inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare (187 pachete de cafea, 130 pachete de ţigări, 129 sticle cu băuturi spirtoase - whisky, coniac, lichior, gin), depuse la Camera de corpuri delicte a I.P.J. Neamţ ...) şi care pot face obiectul confiscării speciale şi al confiscării extinse“, arată decizia Tribunalului Neamţ din data de 11 octombrie 2021. 


Ccinci medici de la Spitalul Judeţean Neamţ sunt judecaţi pentru acuzaţii de corupţie într-un dosar deschis acum doi ani. Medicii ar fi primit bani și alte ”atenții” pentru diferite acte medicale - intervenţii chirurgicale, acordare sau prelungire concedii medicale, precum şi pentru anestezist. 


Cazul este unul de amploare, fiind 23 de inculpaţi, cinci medici şi alte 18  persoane, foşti pacienţi sau rude ale acestora, acuzate că au oferit mită.


După data inculpării, medicul Florică Guţu a decedat, acum fiind judecaţi ortopezii Constantin Nanu, Grigore Berea, Ghenadie Bucătaru şi Gheorghe Borş.


La acel moment, patru din cei cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv, iar Ghenadie Bucătaru a fost plasat în control judiciar şi lăsat să profeseze.


În timp, toţi au scăpat de arestul preventiv. şi au fost plasaţi în arest la domiciliu, acum fiind sub control judiciar, doi la dispoziţia procurorilor, iar pentru alţi trei măsura preventivă a fost dispusă de instanţă. 


La percheziţiile de la locul de muncă, dar şi de la domiciliile medicilor au fost ridicate importante sume de bani. De la unul din ortopezi au fost indisponibilizaţi circa 60.000 de ei, iar acasă la altul peste 480.000 de lei, 18.000 de euro, dolari americani şi lire sterline.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă