Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată anul trecut, este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

1 lună in urmă 1

Procurorii ieșeni au schimbat calitatea pe care Codrin Nicoară o avea în dosarul morții soției sale. Acum, pianistul are calitatea de suspect și este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, informează Bună Ziua Iași. Pe 24 decembrie, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, de la Opera Română din Iași, a murit, după ce, în primăvară, a căzut pe scările din casă.

„În acest caz, persoana are acum calitatea de suspect. Infracțiunea vizată de procurorul de caz este cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Cercetările continuă”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Maria Macsim Nicoară, 52 de ani, a ajuns la Spitalulul de Neurochirurgie din Iași pe 9 mai 2020, după ce a căzut pe scările din casa sa.

Ambulanța, chemată după opt ore de la accident

Ea a fost descoperită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, însă familia a chemat Ambulanța după opt ore, abia a doua zi de dimineața. Femeia era în comă, cu multe leziuni grave la cap, dar și la torace, și la coloană.

Medicii au fost de la început rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Organismul artistei a refuzat să cedeze, iar după aproape o lună, pe 16 iunie, ea a fost mutată la Spitalul de Recuperare.

Solista a suferit mai multe operații, ultima, pe data de 9 septembrie 2020. Totuşi, starea artistei s-a înrăutățit și a fost din nou internată. A pierdut lupta în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020.

Încă de la momentul accidentului, procurorii au declanșat o anchetă pentru a aflat dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Au fost audiați mai mulți martori și rude ale artistei. Cercetările nu sunt finalizare.

Foto: Bună Ziua Iași

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă