Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată anul trecut, a fost trimis în judecată. De ce este acuzat

3 săptămâni in urmă 23

Procurorii au decis trimiterea în judecată a pianistului Codrin Nicoară, sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, informează Bună Ziua Iași. Pe 24 decembrie, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, de la Opera Română din Iași, a murit, după ce, în primăvara trecută, căzuse pe scările din casă.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Iași și urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului penal. Patru rude ale mezzosopranei s-au constituit părți civile în cadrul procesului ce îl vizează pe Codrin Nicoară.

„A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru BZI.

Maria Macsim Nicoară, 52 de ani, a ajuns la Spitalulul de Neurochirurgie din Iași pe 9 mai 2020, după ce a căzut pe scările din casa sa.

Ea a fost descoperită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, însă familia a chemat Ambulanța după opt ore, abia a doua zi de dimineața. Femeia era în comă, cu multe leziuni grave la cap, dar și la torace, și la coloană.

Medicii au fost de la început rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Organismul artistei a refuzat să cedeze, iar după aproape o lună, pe 16 iunie, ea a fost mutată la Spitalul de Recuperare.

Solista a suferit mai multe operații, ultima, pe data de 9 septembrie 2020. Totuşi, starea artistei s-a înrăutățit și a fost din nou internată. A pierdut lupta în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020.

Foto: Bună Ziua Iași

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă