Soţul fostei atlete kenyene Agnes Tirop a fost inculpat pentru omor

2 săptămâni in urmă 23

Ibrahim Rotich, 40 de ani, cunoscut ca Emmanuel, a fost acuzat marţi, 16 noiembrie, de omor de către un tribunal din oraşul Eldoret, în vestul ţării, informează agenția France Presse, preluată de News.ro. Bărbatul a negat acuzaţiile aduse împotriva lui. Atleta Agnes Tirop, 25 de ani, fostă campioană mondială de cros, a fost ucisă la jumătatea lunii octombrie.

Kenyanca Agnes Jebet Tirop, campioană mondială la cross-country în 2015 şi de două ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, în proba de 10.000 de metri, a fost găsită înjunghiată pe 13 octombrie la casa ei din oraşul Iten, un renumit centru de antrenament pentru alergătorii de fond.

Zeci de persoane, atleți și antrenori au participat la funeraliile de la Kapnyamisa, pe 23 octombrie.

Soţul fostei atlete kenyene Agnes Tirop a fost inculpat pentru omorFoto: EPA

Potrivit rechizitoriului consultat de AFP, Rotich ar fi ucis-o pe tânără cu o zi înainte de descoperirea cadavrului ei.

El a fost arestat pe 14 octombrie la Mombasa. Rotich a fost pus sub acuzare luni, iar instanţa se va pronunţa pe 1 decembrie asupra unei cereri de eliberare pe cauţiune.

Tirop a devenit campioană mondială la cross country în 2015, la doar 19 ani. La 10.000 m, ea a fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2017 şi la ediţia din 2019.

În luna august, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea a încheiat pe locul patru la 5.000 de metri şi recent, la Herzogenaurach, Germania, stabilise un record mondial în proba de 10 km pe şosea.

Cu o săptămână înainte să fie ucisă, Tirop participase la semimaratonul din Valencia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă