Soția lui Patrick Ekeng, primele declarații după decizia instanței: „Nu e normal să se întâmple asta!”

1 lună in urmă 1

Soția lui Patrick Ekeng a oferit o primă declarație după ce Curtea de Apel a emis decizia definitivă în cazul morții fostului dinamovist. Nathalie Ekeng spune că despăgubirile sunt rezonabile, dar că dacă ar fi fost în Franța, alta ar fi fost soluția.

Pe 26 marie, Patrick Ekeng ar fi împlinit 31 de ani. Fostul dinamovist a murit pe 6 mai 2016. În minutul 70 al meciului dintre Dinamo București și Viitorul Constanța, Ekeng s-a prăbușit pe teren, iar inima camerunezului a ceda la spital, unde a ajuns cu mare întârziere.

Curtea de Apel a emis decizia definitivă în cazul morții lui Patrick Ekeng! Familia fostului fotbalist va fi despăgubită cu 220.000 de euro ca daune morale, plus 8.000 de euro ca daune materiale, iar medicul, care nu i-a aplicat manevre de resuscitare jucătorului dinamovist, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Soția lui Patrick Ekeng, primele declarații după decizia instanței: „Nu e normal să se întâmple asta!”

Nathalie Ekeng spune că despăgubirile sunt rezonabile și că decizia instanței este una corectă:

„Prin acest proces am vrut să trag un semnal de alarmă, pentru că nu este normal ca în România să mai moară sportivi din cauză că medicii nu-şi fac treaba sau că ambulanțele nu sunt echipate corespunzător.

Mie, pe Patrick nu mi-l poate aduce nimeni înapoi, nu m-aş fi bucurat dacă medicul care ar fi trebuit să-l salveze, ar fi primit 10 ani de închisoare şi că primeşte doar unul.

Din punct de vedere penal, consider că este decizia corectă. În principiu, considerăm că despăgubirile sunt la un nivel rezonabil. Dacă am fi fost în Franța, daunele morale care i se cuvin familiei erau altele”, a declarat Nathalie Ekeng, pentru PlaySport.

În luna mai a anului trecut, fratele lui Patrick Ekeng, Jacques Albert Ekeng, s-a înscris, luna trecută, în programul „DDB” pentru a se implica în salvarea clubului la care fratele său și-a trăit ultimele clipe din viață. Fanii au avut o postare emoționantă, pe rețelele sociale, cu privire la gestul făcut de Jacques Ekeng.

Familie fostului dinamovist va primi, după decizia instanței, 200 de mii de euro. Soția și mama vor primi câte 44.000 de euro, cei trei copii – câte 30.000 de euro fiecare, cei cinci frați – câte 10.000 de euro fiecare.

Nathalie, văduva lui Ekeng, a cerut în primă instanță despăgubiri de peste 650.000 de euro.

The post Soția lui Patrick Ekeng, primele declarații după decizia instanței: „Nu e normal să se întâmple asta!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă