Soția lui „El Mencho”, șeful temutului cartel al drogurilor Jalisco New Generation, a fost arestată în Mexic

2 săptămâni in urmă 19

Forțele de securitate mexicane au arestat-o pe soția lui „El Mencho”, cel mai căutat om din Mexic și lider al temutului cartel Jalisco New Generation (CJNG), relatează BBC.

Rosalinda González este suspectată că se ocupă de finanțele CJNG.

Ministerul Apărării din Mexic a declarat că fenmeia a fost arestată în Zapopán, același oraș în care a fost mai reținută în 2018. Ea fusese eliberată pe cauțiune în așteptarea procesului pentru acuzații de spălare de bani, după ce a plătit 1,5 milioane de pesos (78.000 de dolari).

Soțul ei, al cărui nume real este Nemesio Oseguera Cervantes, este căutat de mai mulți ani de poliție. Agenția antidrog din SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informațiile pot duce la capturarea acestuia.

CJNG este unul dintre cele mai puternice carteluri de droguri din Mexic și se află spatele unora dintre cele mai grave atacuri asupra forțelor de securitate mexicane, cum ar fi o ambuscadă din 2015 la Jalisco, soldată cu moartea a 15 polițiști.

Cartelul a ajuns să aibă o prezență puternică în aproape toată țara. Polițiștii spun că gruparea s-a aflat, de asemenea, în spatele tentativei de asasinat asupra șefului poliției din Ciudad de Mexico, Omar García Harfuch, anul trecut.

Pe de altă parte, doi militari ai Marinei mexicane au fost răpiți în Zapopán, iar guvernul se teme că acest lucru este legat de arestarea Rosalindei González, potrivit unui oficial mexican citat de Reuters.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă