Soția lui Alexei Navalnîi a primit dreptul la trei zile de vizită conjugală. Ce i-a dus Iulia în închisoare

2 luni in urmă 33

Iulia Navalnîi, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, a petrecut trei zile alături de acesta în închisoare, în cadrul unei vizite conjugale. Ea i-a dus borș și cireșe, iar gardienii i-au controlat amănunțit bagajele, pentru a nu introduce telefoane sau alte obiecte interzise, scrie Reuters. 

Alexei Navalnîi le transmite tuturor „un mare salut” din închisoare, a scris Iulia pe o rețea socială, unde a povestit cum a decurs vizita.

Ea spune că i-a dus lui Alexei tot ce i-a cerut.

„Gardienii inspectează cu atenție oala cu borș, să nu fie un telefon înăuntru, taie o turtă la întâmplare, să nu aibă heroină ascunsă, și miros toate băuturile, să nu aibă alcool, după care te dezbracă și te percheziționează”, a povestit Iulia.

Ea a descris locul destinat întâlnirilor conjugale în închisoarea din orașul Pokrov, la aproximativ 100 km este de Moscova, ca fiind „de nivelul unui hotel de două stele”, cu două camere și o bucătărie cu tablouri pe pereți.

Cuplul a petrecut „trei zile fericite” fără gratii sau pereți din geam, a mai scris Iulia Navalnîi. După aceea, Alexei, pe care l-a descris foarte slăbit, dar bronzat și zâmbitor, a fost dus înapoi în celula lui.

În Rusia, deținuții au dreptul la vizite conjugale, dar conducerea închisorii decide dacă le aprobă anumite doleanțe specifice.

Alexei Navalnîi este condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea regulilor liberării condiționate, după ce a fost la un pas să-și piardă viața în urma unei tentative de otrăvire. 

Un tribunal rus a aprobat solicitarea procurorilor de a declara drept "extremiste" organizaţiile care au conexiuni cu opozantul Kremlinului, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare. Decizia permite scoaterea unor astfel de organizaţii în afara legii, precum şi creşterea represiunii la adresa susţinătorilor acestora. În plus, o lege adoptată de parlamentul rus le interzice liderilor, membrilor și susținătorilor organizațiilor declarate "extremiste" sau "teroriste" să mai participe la alegeri.

Editor : Bogdan Pacurar

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă