Sorin Ovidiu Vântu critică dur campania de vaccinare din România: „Ce tâmpenie să fie vaccinați întâi bătrânii, nu tinerii. E o mare greșeală!”

2 luni in urmă 1

Sorin Ovidiu Vântu pune la îndoială eficacitatea vaccinurilor anti-Covid. Mai mult, omul de afaceri critică decizia autorităților de a-i vaccina cu prioritate pe bătrâni.

Ovidiu Vântu e de părere că amploarea pe care luat-o subiectul legat de COVID este „o manipulare uriașă la nivel mondial”.

„Sunt pe malul mării, la Istanbul. Turcia, o țară susținută de sutele de mii de mici negustori și sutele de mii de mici producători. O țară absolut superbă, o civilizație excepțională.

Revin puțin în România la vaccinul anti-Covid. Nu cred în toată isteria asta, așa cum am spus de la bun început. E o manipulare uriașă la nivel mondial. Mor oameni. De acord. Există o mică boală. O mare boală. Omoară niște oameni, dar nici pe departe nu e de natură să provoace isteria asta.

Revenind la vaccinuri. Nu sunt suficiente. Presupunând că ele ar avea vreun efect, ce tâmpenie e asta, să fie vaccinați întâi bătrânii. Statul român are grijă să salveze întâi bătrânii. Presupunând că ar funcționa. În loc să salveze întâi copiii, tinerii, cei care construiesc viitorul acestei țări. Bătrânii știu să se protejeze și singuri. E o mare, mare greșeală să nu fie vaccinați întâi copiii, tinerii și apoi restul lumii.

Să revenim puțin la Istanbul. Am văzut niște spitale pentru că fac un turism medical. Capital privat și capital de stat. Oamenii de afaceri de aici au băgat bani și au făcut spitale. Au educat medicii, i-au trimis în străinătate la perfecționare. Și aici se investesc sume imense în sănătatea oamenilor. În România, la noi acasă, nu avem căldură în spitale și luăm foc pentru că încercăm să ne încălzim folosind tot felul de instalații.

Generație, dacă nu dăm de pământ cu actuala clasă politică, noi, voi, nu o să avem niciun viitor”, a declarat Sorin Ovidiu Vântu.

În tot acest timp, Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.752 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România.

Până astăzi, 3 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 735.484 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 681.271 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă