Sorin Grindeanu: „PSD a decis în unanimitate să-l susţină pe Marcel Ciolacu pentru poziţia de premier”

2 săptămâni in urmă 18

Sorin Grindeanu – declaraţii live:

„Consiliul Politic Naţional a decis în unanimitate să-l susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţie  de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020.

De asemenea, PSD a decis tot în unanimitate să acceptăm acest sistem de rotaţia la şefia Guvernului. Sunt cele două voturi date în unamitate şi au constituit agenta Consiliului”.

Preşedintele PSD a anunţat miercuri că vrea ca social-democraţii să deţină primii postul de premier, după ce liberalii au convenit că va exista o rotaţie la conducerea viitoarei coaliţii.

„Deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte prim-ministrul. Mi-aş dori un program de guvernare clar cu priorităţile şi urgenţele românilor din acest moment, ţinând cont că va veni iarna şi trebuie să ne pregătim pentru valul cinci. Pe urmă, un program de guvernare pe termen mediu până în 2024″, a afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a amintit că „deja este o decizie că avem o rotaţie şi e normal să avem un prim-ministru desemnat”, din partea PSD.

„Din moment ce PSD a câştigat alegerile, e normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit, fiindcă întotdeauna când s-au făcut coaliţii când a ieşit cineva păcălit, acea coaliţie nu funcţionat şi acest lucru s-a reflectat în nivelul de trai al românilor”, a afirmat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea ca PSD să dea primul premier. „Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională”

În schimb, Florin Cîţu i-a transmis lui Marcel Ciolacu că logica lui este bizară, după ce liderul social-democraţilor a spus că nu e de acord cu varianta Cîţu pentru funcţia de premier.

”Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă. Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru. Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi. ”, a spus Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu aruncă bomba: Am o listă întreagă de persoane din PSD pe care nu le-aș accepta pentru funcţia de premier

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă