Sorin Grindeanu: Nu negociem funcția de premier, trebuie să fie de la PSD/ Eu nu vreau o alianță cu AUR, dar părerile personale nu contează, Consiliul Politic va decide/ Actuala coaliție de Dreapta aduce aminte de CDR

2 luni in urmă 17

Sorin Grindeanu a declarat, luni după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă, că singurul lucru pe care PSD nu îl va ceda într-o viitoare negociere este funcția de premier, pentru care social-democrații ”sunt cei mai legitimi, având în vedere că au câștigat alegerile” , susține acesta:

”Haideți să vedem rezultatele finale apropos de PMP. Pe ceea ce avem noi, PMP nu face pragul electoral. După ce Klaus Iohannis desemnează un premier, acesta are 10 zile să formeze o majoritate. PSD a câștigat alegerile ieri, are cea mai mare legitimitate de a da premierul și de a forma o majoritate (…) Pe partea cealaltă, coaliția de Dreapta, cu UDMR care cumpăra Ardealul, ne aduce aminte de Convenția Democrată (…) Românii l-au sancționat inclusiv pe Klaus Iohannis, noi sperăm să revină în limitele constituționale (…) Important este că în acest moment avem cel mai bun program de guvernare votat de români. Prin votul românilor s-a legitimat tot ce vă spun: oameni pregătiți care știu să aplice soluțiile prevăzute în programul de guvernare. Eu am învățat pe propria piele că funcțiile sunt trecătoare, azi poți fi, în 6 luni poți să nu mai fi. Consiliul Politic va decide cine este propunerea noastră de premier”, a declarat Grindeanu.

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă