Sorin Grindeanu, despre negocierile pe economie cu PNL: Taxăm luxul. Vrei iaht, plăteşti în plus

2 săptămâni in urmă 17


PSD a făcut miercuri, 10 noiembrie, la negocierile pe programul de guvernare care au avut loc la Vila Lac, propuneri pentru a creşte veniturile statului, printre care se numără şi taxarea luxului, a declarat prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu.


Sorin Grindeanu a afirmat că PSD vrea majorări de pensii și de alocaţii, iar social-democrații au venit în acest sens și cu măsuri pentru a aduce bani la bugetul de stat, astfel încât să acopere cheltuielile.


„Prima întâlnire de astăzi a fost concentrată pe ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare într-o perioadă în care statul trebuie să fie alături de cetăţeni, pentru că ştim, în acest moment, şi vedem cu toţii cum scade nivelul de trai al românilor, iar noi ne dorim să venim cu venituri în plus la bugetul de stat, nu doar să facem cheltuieli”, a declarat Grindeanu, conform Agerpres.


O propunere a social-democraţilor pentru compensarea cheltuielilor statului cu majorarea pensiilor și alocațiilor și pentru a aduce bani la buget va fi „taxarea luxului”. „Am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a creşte veniturile statului. Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului, dacă putem să îl numim aşa. Toate ţările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei iaht, plăteşti în plus”, a explicat Sorin Grindeanu.


Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut marţi, 9 noiembrie, la Parlament, primele consultări oficiale pentru formarea unui nou guvern. Azi, 10 noiembrie, la ora 10.00, la Vila Lac din București, au început primele discuții pe programul de guvernare, care se vor întinde pe mai multe zile.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă