Sorin Grindeanu: Am hotărât să îl susținem pe Marcel Ciolacu pentru poziția de premier/ Doar nu credeți că am votat azi să fie premier peste un an jumate/ Suntem partidul cu cei mai mulți parlamentari, cerem condiții de bun simț

2 săptămâni in urmă 9

Sorin Grindeanu, liderul echipei de negociere a social-democraților, a declarat, miercuri, că PSD a stabilit în cadrul Consiliului Național că îl vor susține pe Marcel Ciolacu pentru poziția de premier.

Grindeanu a mai spus, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că PSD nu a votat astăzi pentru ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an și jumătate.

Anterior declarațiilor lui Sorin Grindeanu, premierul interimar Florin Cîțu a reamintit că decizia PNL este ca premierul să fie liberal și să își pună amprenta asupra programului de guvernare.

Principalele declarații:

  • Doar nu credeți că am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an și jumătate.
  • Mandatul cu care mergem la negocieri e clar: de a avea primii prim-ministru în persoana lui Marcel Ciolacu
  • Q: Dacă Marcel Ciolacu nu va fi prima propunere de premier, se poate face guvern cu PNL? A: Noi avem acum un mandat dat de Consiliul Național ca să avem primul-ministru, suntem partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, azi am votat ca Marcel Ciolacu să fie premier. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, venim în fața partidului și prezentăm rezultatul negocierii respective.
  • Mandatul nostru e să avem premier în prima rotație, iar premierul să fie Marcel Ciolacu acum.
  • Q: În ce condiții ați fi dispuși să renunțați la această fermitate? A: În mandat nu există condiții, cerem condiții de bun simț. Acum un an, când s-a făcut celebra coaliție de dreapta, argumentul PNL să dea premier în coaliție era că e cel mai mare partid din coaliție. În această situație e PSD acum.
  • Suntem în postura în care putem să punem condiții.
  • Astăzi la ora 16 e o nouă întâlnire. Eu sper să ne apropiem de final, să închidem negocierile pe programul de guvernare, să închidem acordul politic, urmând să trecem la discuțiile finale.
  • Q: Ați ajuns la un compromis cu PNL pe creșteri de pensii și alocații? A: Încă nu sunt închise discuțiile pe acest capitol. Nivelul de trai al românilor a scăzut foarte mult și sunt semnale că va mai scădea din cauza facturilor la energie. Într-un asemenea moment, statul trebuie să ajute cetățeanul. De aceea sunt puncte la care insistăm foarte mult și pe care le vom avea în viitorul program de guvernare.

știre în curs de actualizare

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă