Sorin Cîmpeanu vrea mai mulți copii la școală, „dacă situația epidemiologică ne permite”

3 săptămâni in urmă 9

Revenirea la școală după vacanța de Paști va avea loc ”cel puțin după scenariile cunoscute, verde, galben, roșu”, a explicat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi24. Ministrul Educației a precizat că săptămâna viitoare se va face o analiză, ținând cont de evoluția ratei de infectare.

„Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu. Săptămâna viitoare, va fi făcută o analiză, o fotografie de moment, din perspectiva ratei de infectare, ca să vedem dacă ne putem permite prezență fizică mai mult decât în scenariile deja anunțate”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Întrebat dacă dorește să fie mai mulți copii la școală, ministrul educației a răspuns: „Dacă situația epidemiologică ne permite. Și acest lucru îl vor aprecia cei cu competență în domeniu. Noi vom propune acest lucru Ministerului Educației”.

Posibilă deschidere a școlii „în condiții de normalitate” din septembrie

Referitor la revenirea la școală în septembrie, pentru anul școlar 2021-2022, Sorin Cîmpeanu a afirmat că „sperăm într-o deschidere în condiții de normalitate”.

„Sunt multe elemente care ne îndreptățesc să sperăm la acest lucru. În primul rând, pronosticul, programarea cu privire la numărul persoanelor vaccinate”, a mai spus ministrul educației.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă