Sorin Cîmpeanu: Vom insista ca elevii din clasele terminale să meargă la școală și în scenariul roșu

1 lună in urmă 1

Sorin Cîmpeanu a afirmat, sâmbătă seara, la Realitatea Plus, că regulile de distanțare și prudența trebuie păstrate în continuare cu sfințenie în școli, însă elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri.

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID-19, școala se închide și toți elevii fac cursuri online.

România e singura ţară din Europa în care elevii poartă mască la orele de sport. Sorin Cîmpeanu: „Mă deranjează”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că e deranjat de faptul că România a rămas singura ţară din Europa în care elevii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie la orele de Educaţie Fizică.

„Mă deranjează întârzierea cu care ajungem la o concluzie comună – Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii – cu privire la obligativitatea purtării măştii pe timpul orelor de Educaţie Fizică. Suntem în continuare singura ţară din Europa care avem această obligaţie de purtare a măştii în timpul orelor de Educaţie Fizică”, a spus ministrul Educaţiei, la postul Realitatea PLUS, conform Mediafax.

Sorin Cîmpeanu a explicat că a văzut studii realizate de medici care demonstrează neajunsurile pe care purtarea măştii le aduce elevilor în timpul activităţilor ce presupun efort fizic.

Încă de la redeschiderea şcolilor, pe 8 februarie, ministrul Educaţiei a anunţat că elevii care participă la cursuri în scenariul verde sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în timpul orelor de sport.

„Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu masca. Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-au contrazis pe subiectul purtării măştii de protecţie în timpul orelor de Educaţie Fizică. În timp ce Ministerul Sănătății dorea ca toți copii să poarte mască, inclusiv cei cu vârste de până în 5 ani, cei de la Ministerul Educației s-au opus categoric.

Potrivit ordinului, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă