Sorin Cîmpeanu: Vaccinarea obligatorie a profesorilor nu a fost niciodată susținută de mine și nu e susținută nici acum

1 lună in urmă 22

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/09/Sorin-Cimpeanu-Captura-Digi-24.jpg
Sorin Cimpeanu / Foto: Captura Digi 24Sorin Cimpeanu / Foto: Captura Digi 24
“Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine, în calitate de ministru al educației, și nu e susținută nici acum. Îndemnul la vaccinare este altceva”, a anunțat în această dimineață ministrul Educației, întrebat de jurnaliști dacă susține vaccinarea obligatorie a profesorilor.

Sorin Cîmpeanu a precizat că Ministerul Educației va face publică astăzi situația infectărilor cu noul coronavirus în rândul elevilor și a personalului din școli, “cu sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică”.

“Singura centralizare oficială va fi făcută de Ministerul Educației cu sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică. Atunci când vom avea rezultatele, ne vom raporta la aceste rezultate. În primul rând, cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Există o perioadă de incubație. Sunt infectările generate în urma altor activități, nu în școală”, a declarat ministrul Educației. Oficialul a adăugat că în următoarele 2 săptămâni vom putea vedea rezultate ca urmare a deschiderii școlilor.

“În primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi despre infectări generate de școală. Această nouă tulpină în mod evident s-a dovedit a fi mai contagioasă și a afectat într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii și tinerii, lucru care trebuie compensat de respectarea riguroasă a regulilor în școli”, a continuat ministrul, care a precizat că susține vaccinarea tinerilor.

Cîmpeanu a avertizat că articolul 11 aliniatul 2 din ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, care cuprinde regulile pe care școlile trebuie să le aplice pentru a funcționa în contextul pandemiei, “prevede posibilitatea școlilor de a lua măsuri suplimentare față de cele prevăzute în ordinul comun, în funcție de specificitatea acelei școli. Din păcate, nu există o cunoaștere suficientă a acestui ordin comun care acoperă toate situațiile posibile. Am constatat și noi în unele situații o slabă cunoaștere. Chiar la această oră se desfășoară o conferință cu toate persoanele desemnate din inspectoratele școlare, în care atragem atenția cu privire la citirea cu atenție a ordinului comun”.

Articolul Sorin Cîmpeanu: Vaccinarea obligatorie a profesorilor nu a fost niciodată susținută de mine și nu e susținută nici acum apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă