Sorin Cîmpeanu: Testarea elevilor în școli rămâne o problemă - Ce fel de teste COVID-19 se vor folosi

3 zile in urmă 11

 INQUAM/Octav Ganea Sorin Cîmpeanu, despre problema testării elevilor Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, cu o zi înaintea revenirii la cursuri a copiilor, că testarea în școli rămâne o problemă din cauza personalului medical insuficient dar și pentru că se va face cu teste antigen rapide, non-invazive, care nu se iau în considerare la calculul ratei de infectare COVID-19.

MARŢI, 04 MAI 2021, 14:34

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

 „În ceea ce privește testarea elevilor care prezintă simptome pe parcursul programului școlar, aceasta se va face în continuare cu teste antigen rapide, aflate la dispoziția unităților de învățământ. Din păcate, materialul transmis de către INSP ne-a precizat că aceste non-invazive pot fi folosite, ele însă nu pot fi luate în considerare la calculul general al ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

În plus, problema personalului medical din infrastructura școlară este nerezolvată, a mai remarcat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Nu este personal medical suficient pentru administrarea acestor teste. Rămâne în continuare o mare problemă. Cabinete medicale școlare sunt doar în 18% din numărul școlilor din România.
Din păcate aceste cabinete medicale școlare sunt mult prea puține. Rămâne o problemă testarea elevilor în școli, a elevilor care prezintă simptome și a elevilor care au luat la cunoștință că sunt contacți direcți ai unor cazuri confirmate”, a declarat ministrul Educației.

Cea mai mare parte a copiilor revin de miercuri, 5 mai, în grădinițe și școli, cu excepția celor idn anii terminali, care se întorc de la începutul săptămânii viitoare, din 10 mai.

Citește și Sorin Cîmpeanu anunță redeschiderea școlilor din 5 mai. În ce condiții revin elevii în bănci. Toate scenariile luate în calcul

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă