Sorin Cîmpeanu: Se va propune extinderea anului şcolar, începând cu septembrie 2022

1 lună in urmă 13

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat duminică că anul școlar s-ar putea prelungi începând cu septembrie 2022 și că Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar, întrucât școala online a creat unele pierderi, potrivit News.

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură. Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate”, a spus Cîmpeanu duminică la Digi24.

Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar. Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi

Sorin Cîmpeanu la Digi24:

Ministrul a mai anunţat că ar putea fi modificată structura anului şcolar, să se revină la trimestre în loc de semestre, și că elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii, însă va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor.

„Poate fi o variantă de luat în calcul. Sunt argumente pro şi argumente contra. Este nevoie de consultare publică”, a spus ministrul Cîmpeanu.

La finalul lunii martie, mai multe organizații au cerut autorităților un an școlar mai lung. Potrivit scrisorii semnate de toate aceste asociații și organizații, România este una dintre cele trei țări europene cu cele mai puține zile de școală din Europa, 165, la fel ca Malta și Albania.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă