Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit: Evaluarea națională ar putea avea loc la termen, pe 22 iunie

4 săptămâni in urmă 3


Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că va propune varianta decalării cu doar o săptămână a anului școlar, pentru ca Evaluarea Națională să nu se dea pe 5 iulie, ci pe 22 iunie, așa cum era stabilit, informează HotNews.ro.


„Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.


Această reacție vine după ce, miercuri, Sorin Cîmpeanu anunțase că s-a luat decizia prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu admiterea la liceu, pentru a nu se închide școlile, informează Edupedu.ro.


Sorin Cîmpeanu a anunțat că, joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.


Asta după ce Federația părinților a respins propunerea de decalare cu două săptămâni a anului școlar.


„Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a aflat din presă, cu stupefacție, deciziile adoptate de Ministerul Educației fără o consultare prealabilă a partenerilor de dialog social, conform art. 80 din Legea Educației Naționale”, au precizat reprezentanții părinților.


Și Consiliul Național al Elevilor a reacționat marți, la scurt timp după anunțarea deciziei, spunând că nu este de acord cu prelungirea vacanței de Paște, menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori și amânarea Evaluării Naționale.


În ședință, ministrul educației spune că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată în calendarul inițial, adică pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă