Sorin Cîmpeanu: Propunerea DSP Ilfov de trecere în online a tuturor şcolilor din judeţ nu a fost acceptată

3 zile in urmă 18

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov de trecere în online a cursurilor în toate unităţile şcolare din acest judeţ nu a fost acceptată, prefectul judeţului opunându-se acestei măsuri. Ministrul critică atitudinea DSP Ilfov, pe care o cataloghează drept "iresponsabilitate".

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Hepta

"Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate otova înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică'', a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Propunerea DSP Ilfov de trecere în online a tuturor şcolilor din judeţ nu a fost acceptată

El a precizat că propunerea DSP Ilfov nu a fost acceptată.

"Nu, pentru că prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (...) nu cred că este o variantă'', a mai spus ministrul.

El a arătat că înţelege îngrijorarea unor părinţi, spunând că aceasta este "normală, de înţeles", a susţinut că s-a ajuns în această situaţie pentru că nu s-au respectat regulile.

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Teodor Gabriel Negulescu spunea că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă