Sorin Cîmpeanu: Programul de ore remediale se va extinde şi pe parcursul anului şcolar 2021 – 2022

1 lună in urmă 8

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că programul de ore remediale va continua şi pe parcursul întregului an şcolar 2021 – 2022, pentru recuperarea pierderilor educaţionale înregistrate pe fondul pandemiei, informează Agerpres.

Sorin Cîmpeanu a precizat că programul de ore remediale era valabil pentru semestrul 2 din anul şcolar 2020 – 2021. „Conştientizând nevoia de recuperare a pierderilor educaţionale, acest program se va extinde şi pe parcursul întregului an şcolar 2021 – 2022”, a spus ministrul educaţiei. Cîmpeanu a precizat că propunerea în acest sens va fi făcută în Comisia de învăţământ din Senat.

Potrivit acestuia, niciun sistem de educaţie din lume nu a fost pregătit pentru această perioadă de criză sanitară, în care pierderile înregistrate sunt mari şi foarte mari.

„Această perioadă de criză pentru care nu numai sistemul de educaţie din România nu a fost pregătit, niciun alt sistem din lume – nici măcar din ţările cele mai avansate, către care ne uităm cu admiraţie – nu au făcut faţă acestei perioade. Pierderile sunt mari şi foarte mari”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă