Sorin Cîmpeanu: Prag de vaccinare de 60% pentru prezența fizică la școală. Decizia finală, vineri

3 săptămâni in urmă 16

Rata de vaccinare în rândul personalului școlii va fi criteriul după care autoritățile vor stabili dacă elevii vor reveni la școală cu prezență fizică sau vor învăța în online, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis. Într-un răspuns oficial la scurt timp după declarația președintelui, Sorin Cîmpeanu a transmis că pragul luat în calcul este de 60%, dar decizia finală va fi anunțată vineri.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Decizia va trebui confirmată printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmată de un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Într-o declarație pentru Antena 3, ministrul Educației a precizat că 54% dintre școlile din România îndeplinesc acest criteriu în prezent.

„În paralel cu această condiție vor rămâne în vigoare toate regulile din ordinul comun ministrul Educației – ministrul Sănătății, practic la apariția unui caz de infectare într-o clasă se suspendă prezența fizică în clasă, la apariția unui număr mai mare de jumătate din numărul de clase din școală se suspendă prezența fizică în întreaga școală. Sunt regulile care sunt deja cunoscute”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni că vacanța elevilor nu va mai fi prelungită după 8 noiembrie, urmând ca elevii să se întoarcă în bănci în școlile în care situația sanitară, dar va fi introdus un nou criteriu.

„Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să funcționeze cu prezență fizică: gradul de vaccinare a personalului”, a precizat Klaus Iohannis.

Pe 20 octombrie, președintele Klaus Iohannis anunța că toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie 2021, pentru a limita efectele răspândirii pandemiei de coronavirus. „Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc.

Cele două săptămâni de vacanță vor fi recuperate prin scurtarea vacanței de iarnă cu o săptămână, pentru elevii din clasele V-XII, respectiv în săptămâna dedicată activităților de tip „școala altfel”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă