Sorin Cîmpeanu: "Peste 100 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă la cursuri online, 9 cereri din motive epidemiologice"

1 săptămână in urmă 15

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi seară, că peste o sută de şcoli din Capitală au solicitat trecerea la cursuri online, nouă dintre cereri fiind bazate pe motive epidemiologice, notează news.ro.

 "Peste 100 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă la cursuri online, 9 cereri din motive epidemiologice"

"Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă - justificată, desigur - sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online", a declarat Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei a menţionat că solicitările "trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă", întrucât altfel părinţii nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală. CMBSU a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru 8 unităţi şcolare şi a constatat suspendarea pentru o alta.

Lista completă a şcolilor

Potrivit Prefecturii Bucureşti, marţi a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru 8 unităţi şcolare.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială "Sfinţii Voievozi" - sector 1, pentru perioada 13-26 octombrie, Colegiul Tehnic "Mircea Cel Bătrân" - sector 1, pentru perioada 12-25 octombrie, Colegiul Tehnic "A. Saligny" - sector 3, pentru perioada 12-25 octombrie, Grădiniţa "Happy Tree" - sector 3, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 194 - sector 4, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială "Ionel Teodoreanu" - sector 4, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 135 - sector 5, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială "I. Gh. Duca" - sector 5, pentru perioada 12-25 octombrie.

"În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) şi ale art. 6 alin. (2) din Ordinul comun – Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 1082/01.10.2021) – pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, se constată suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru Şcoala Postliceală Sanitară Sf. Vasile cel Mare - Str. Gh. Pop de Băseşti Nr. 26A, sector 2, pentru perioada 11.10-24.10.2021", a precizat sursa citată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă