Sorin Cîmpeanu: „O recunosc cu toată responabilitatea, predarea online este inechitabilă în România”

3 săptămâni in urmă 1

Ministrul Educației - Sorin CâmpeanuMinistrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației a declarat, joi seara, într-o conferință la Guvern, că recunoaște cu toată responabilitatea faptul că predarea online este în România inechitabilă.

JOI, 25 MARTIE 2021, 21:58

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Din păcate o recunosc cu toată responabilitatea, predarea online este în România inechitabilă. Am preferat să predăm că după reluare, mergând cu campania de vaccinare, beneficiind de decizia anunțată de prim-ministru, care este extrem de importantă, prin care vom putea organiza testarea în școli, având teste noninvazive, anunțată în cadrul acestei conferințe de presă, vom putea să facem această testare în masă la revenirea în școli.

Testare, vaccinare, repectarea distanțării, aerisire săli de clasă, igienă și purtarea măștii de protecție sunt elemente care mă îndrepățesc să sper că vom putea discuta de deschiderea școlilor pentru toate școlile în format fizic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că speră că odată cu introducerea testelor în masă noninvazive în școli  și pe măsura accelerării campaniei de vaccinare există premize ca în luna mai, când elevii se întorc la școală să poată fi reluate cursurile cu prezență fizică.

„Alături de campania de vaccinare, ieri, aveam deja 145.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de 350.000, deci ne apropiem de procentul de 50% personal din învățământ vaccinat. Dacă ne raportăm la cadre didactice la persoane care intră în contact direct, nemijlocit cu elevii, am depășit procentul de 50%”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă