Sorin Cîmpeanu: „Nu există motive pentru închiderea școlilor”

1 săptămână in urmă 16

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat, la Digi24, că personalul din învățământ formează „cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată antiCovid”, că în școli se respectă regulile sanitare și că, alături de Ministerul Sănătății și INSP, „apreciează că nu există motive pentru închiderea școlilor, chiar dacă siguranță totală împotriva infecției nu există”.

„Premierul francez a declarat chiar azi că nu este nimic mai dramatic pentru o societate ca închiderea școlilor. Au 50.000 de cazuri în rândul elevilor și dascălilor, dar merg, în continuare, pe testare și pe vacinare, nu pe închiderea școlilor”, a exemplificat Cîmpeanu.

Câți elevi s-au imunizat și câte școli au peste 60% din personal vaccinat

„Avem 456.000 de elevi imunizați, un procent de 40% din total, asta în condițiile în care circa 137.000 de copii sub 15 ani au început vaccinarea mai târziu. De asemenea, sunt 2.838 de școli unde rata de vaccinare e sută la sută. De asemenea, 14.000 de scoli au personalul vaccinat într-un procent de peste 60%. Sigurantă totală nu există, dar apreciez că nu există motive pentru închiderea școlilor”, a completat ministrul.

Întrebat despre existența pericolului ca, de săptămâna viitoare, școlile din București să treacă în online, Cîmpeanu spune că „avem 54-55 de unități care au sub 60% rată de vaccinare. Sunt multe cazuri unde, dacă se mai imunizează 2-3 persoane, atunci depășesc pragul”.

Bucureștiul este aproape de scenariul roșu. Rata de infectare a ajuns la 2,97 cazuri la mia de locuitori. Potrivit ordinului ME, când incidența trece peste 3, iar personalul nu este vaccinat cel puțin 60 la sută, școala respectivă trece în online.

Cheamă studenții în sesiune

Referitor la testele pentru salivă, unde a invocat posibilitatea ca elevii să se autotesteze sub supravegherea profesorilor, Cîmpeanu spune că așteaptă să fie livrate în cel mult două săptămâni.

În ceea ce privește univerisitățile, profesorul Câmpeanu a spus „studenții ar trebui chemați la sesiune. Spațiile din universități sunt mai marei, poți să asiguri respectarea măsurilor antiepidemice, sunt alte posibilități financiare, altă organizare”.

Foto: Inquam

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă