Sorin Cîmpeanu: „Nu aș vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăție cum că ar putea transmite virusul, din cauza că vor să aibă acces la educație”

2 luni in urmă 8

Sorin Cimpeanu/photo: INQUAMSorin Cimpeanu/photo: INQUAM

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la un post de televiziune, că nu există o corelație directă între deschiderea școlilor și creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Demnitarul susține că școlile nu sunt focare de coronavirus.

DUMINICĂ, 07 MARTIE 2021, 11:11

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Sorin Cîmpeanu: "Strânsă legătură nu poate există. Nu aș vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăție cum că ar putea transmite acest virus, din cauza faptului că vor să aibă acces la educație. Este un pericol foarte mare".

Conform Ziare.com, Sorin Cîmpeanu a adăugat că "școlile nu sunt focare", dar "mobilitatea generată de mersul la școală poate să contribuie" la creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Ministrul a oferit și câteva cifre. Astfel, în ultima săptămâna de școală, au existat 263 infectari în rândul elevilor, la un total de aproape 3 milioane de elevi, și mai puțin de 300 de infectari la angajați.

Sorin Cîmpeanu: "La sfârșitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat și la 35% din totalul personalului din învățământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranței în școli."

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă