Sorin Cîmpeanu: Mi se pare periculoasă ideea că dacă elevii merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii sau bunicii

1 lună in urmă 2


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că nu poate explica de ce într-o şcoală dintr-o localitate cu rată mare de infectare elevii din clasele primare merg toți la cursuri, iar cei din anii terminali doar jumătate din clasă, dar a precizat că decizia nu a fost susţinută de ministerul său.


„Educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24, conform news.ro.


Întrebat de ce elevii de şcoală primară pot merge toţi în acelaşi timp la cursuri, iar cei din clasele a VIII-a sau a XII-a nu, ministrul a replicat: „Nu pot să vă răspund la această întrebare, mai ales că au şi Evaluare naţională, care este un examen definitoriu pentru viitorul oricărui elev”.


Cîmpeanu a spus însă că decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase „vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei”.


Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației:


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă